Friday, July 10, 2009

TEMAN

"Teman yang banyak boleh
diibaratkan seperti pasir- pasir di pantai
tetapi teman yg satu
adalah mutiara dalam pasir - pasir itu..."


itulah perumpaan seorang teman...tiba2 aku terkenang teman2 aku yang jauh mahupun dekat..bila dikenang balik aku de seorang teman yg dh lama gila aku ngn dia kawan...dari tahun 2001 hingga tahun 2009..

perkenalan aku bermula masa aku muda remaja dulu..nk dijadikan cte aku ni satu class ngn dia.tp masa 1st sem aku xbiasa ngn dia..smpi le ade satu hari aku nk lek kg..so aku satu bas ngn dia.masa tu la aku jd semakin rapat..sbb kami ni mmg jenis suka lek kg..hehehe

so start sem dua aku dh satu bilik ngn dia..smpi la abis poli...so setiap kali lek kg mmg sekali la..apa2 pun sm..then abis blaja aku dpt tawaran smbg blaja kat KUTKM(UTeM)..so sekali lagi dia ni pun satu class ngn aku..satu course lagi..

n xlupa gak pada kwn aku lagi sorg ni...aku knl dia masa kat MPM masa hari pendaftaran.start dari situ kiorg jadi rapat.tp skung ni dia dh keje kat Jabatan audit Negeri Perak.orgnya sgt lemah lembut n sgt la baik..banyak sgt kenangan yang aku baut ngn dia masa..banyak bda yg aku blaja ngn dia.n yang paling penting dia sentiasa ada dimasa susah senang aku.

Dan pendek aku ngn diaorg ni mmg dh cam family sendiri.rapat gile..rindu gile kat diorg..skung ni kawan2 aku ni menunggu masa tuk dinikahkan je..
so aku doakan diaorg bahagia hingga akhir hayat..

5 comments:

Anonymous said...

As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever...

nurul_luq_luq said...

hehehe..

nAd said...

ko pn bakal dinikahkan gak kan??? huhuhu... aku knl ngan kwn ko yg 1st tu.. hehehe

fezaL Mohd said...

cerita sedih lah ni
haha.

usha la blog aku kakak nurul oii.!!!

atle ♥ waT¡e said...

Tahniah...
Anda tlh ditagged!!
Terima lah award tu sekali ek..
Sama²..