Wednesday, July 8, 2009

Perlukah kita tahu siapa Ex-Boyfriend atau Ex-Girlfriend kekasih kita?
Pernah x korg terpikir perlu atau pun x kita mengetahui siapa ex-BF atau ex-GF.sedang aku lepak2 kat dlm bilik tiba-tiba terlintas dalam fikiran samada perlu ke kita tahu siapa ex-boyfriend atau ex-girlfriend kekasih kita. Hurm…memang best kalau kita dapat tahu. Tetapi adakah kita pasti yang tindakan kita tu betul.tapi bila dh tau akan menyakitkan psgn kita...

Bagi pendapat aku, tidak perlulah kita tahu siapa bekas kekasih pasangan kita tu. Kalau tahu pun, akan buat kita berasa marah dan tak suka. Menyampah lagi ada la. Mana tak nya, buat-buatnya kita ternampak yang ex-boyfriend atau ex-girlfriend kekasih kita tu sedang syok berbalas-balas komen di Facebook or Friendster, tak ke terasa hangat dalam hati ni. Haish!

Tetapi, kalau kita tahu siapa dia, mesti kita akan selidik sedalam-dalamnya pasal orang tu. Asal dia di mana, tempat tinggal dia, siapa kawan-kawan dia dan sebagainya. Kalau boleh, sampai hobi dan masakan kegemaran dia pun kita nak tahu. Kata orang, bolehlah kita lihat apa kekurangan kita dengan dia. Mana yang baik tu, kita ikut la. Yang mana tak elok tu, kita perbaiki diri lagi. Bagus juga tu.

dan ade kekurangan plak bila kita tau sbb nanti ade la plak yg membeza2kan...padahal bila kita dh bercinta ngn psgn kita..xkan kita nk pk org len plak...apa yg ptg hati.

Memang ada kebaikan dan kekurangannya kalau kita lihat perkara ini dari pelbagai perspektif yang berbeza. Tetapi terpulang kepada kita untuk memilihnya. Bagi saya, memang tak perlulah. Tak tahulah anda semua macam mana. Mungkin anda boleh kongsi-kongsikan cerita kalau ada

2 comments:

babysyahirah said...

yg penting isi hati masing²

nurul_luq_luq said...

ya betul...