Thursday, March 1, 2012

solid food

sejak 2menjak qaireen nurfathia nak masuk 6 bulan ni mama dia yg asyik dok mencari resepi2 yang plg mudah nk buat memandangkan siang keje so kene la cr yg simple2 je la...tq sangat pada mama yun sbb kasi respi yg sgt best...so skung ni tgh cr perkakasan untuk memudahkan keje




1.Philips Avent Combined Steamer n Blender harganya bleh tahan la mahal gak so kene cari sponsor tuk beli ni
hahha..padahal pakai blender biasa pun lehkan..cuma bila leh steam keje kita bertambah senang la..hahah






2. google punya google terjumpa la satu blender yg complete 3 in 1..so nk beli yg ni la harga pun xde la mahal sgt kan..kira harga berpatutan lgpun sng skit nk panaskan..



3. semlm pk punya pk adakah aku kene bgn seawal kul 5 pagi untuk sediakan bubur tuk qaireen..bila pk yg bgn 6.30 pun mak ai aku tersenguk2 so aku mencari2 idea  last2 aku  pk kene beli slow cooker nii so mlm tu masak sok pagi xmsk kut..slow cooker pun xde la mahal sgt kan..aku survey dlm rm80 - 130 je..so okla tu.

hope aku berjaya masak makanan tuk qaireen dengan jayanya...

2 comments:

dinashuz said...

good luck mommy qaireen! starting solids is the best milestone so far for me... best tgk anak makan, expression dia... aksi2 tarik2 sudu, pegang2 makanan.. maknya pun super excited mcm nak masak ape je hehe

nurul_luq_luq said...

tula xsabar